Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 10.05.2024, 02:06

                                             Cайт вчителя хімії і біології 

                                             Козирєва Євгена Володимировича

Меню сайта
Батькам
Мої захоплення
Друзі сайту
  • Хімія в школі

    Главная » Файлы » Самостійні роботи » 9 клас

    Тема "Вуглеводи. Білки. Нуклеїнові кислоти"
    27.01.2016, 20:58

    Вуглеводи. Білки. Нуклеїнові кислоти

    1.Виберіть формулу глюкози

    а) С6Н12О6 в) С12Н22О11

    б) С3Н8Ог) С2Н6О

    2.Знайдіть зайву речовину

    а) глюкоза в) крохмаль

    б) гліцерин г) цукор

    3. Що являє собою за будовою глюкоза?

    а) альдегід в) альдегідоспирт

    б) спирт г) кетон

    4. Що є якісним реактивом на глюкозу?

    а) бромна вода в) купрум (ІІ) гідроксид

    б) калій перманганат г) ферум (ІІІ) хлорид

    5. Що є продуктами гідролізу сахарози?

    а) глюкоза в) глюкоза і фруктоза

    б) фруктоза г) амінокислоти

    6. Скільки гідроксогруп містить молекула глюкози?

    а) одну в) п’ять

    б) три г) жодної

    7. Яка речовина є якісним реактивом на крохмаль?

    а) купрум (ІІ) гідроксид в) калій перманганат

    б) йод г) бромна вода

    8. Виберіть послідовність основних стадій у загальній схемі виробництва цукру: 1.Сатурація. 2. Дефекація. 3. Дифузія. 4. Фільтрування. 5. Випарювання

    а) 3, 2, 1, 4, 5 в) 2, 1, 3, 4, 5

    б) 1, 2, 3, 4, 5 г) 2, 3, 1, 4, 5

    9. Що являє собою крохмаль?

    а) поліпептид в) полісахарид

    б) полінуклеотид г) моносахарид

    10. Виберіть правильне твердження

    а) глюкоза — біополімер 

    б) макромолекули целюлози мають як лінійну, так і розгалужену структуру

    в) целюлоза — основний компонент і будівельний матеріал клітинних стінок рослин і деяких мікроорганізмів

    г) крохмаль — біла волокниста речовина, нерозчинна у воді і не набрякає у ній.

    11. Яка функціональна група відсутня в складі амінокислот?

    а) аміногрупа в) гідроксогрупа

    б) карбонільна група г) альдегідна група

    12.Що являє собою білок?

    а) поліпептид в) полінуклеотид

    б) полісахарид г) амінокислоту

    13. Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це…

    а) первинна структура в) третинна структура

    б) вторинна структура г) четвертинна структура

    14. Які властивості проявляють амінокислоти?

    а) кислотні властивості в) амфотерні властивості

    б) основні властивості г) це інертні сполуки

    15. Що є продуктами гідролізу білків?

    а) амінокислоти в) гліцерин і жирні кислоти

    б) глюкоза і фруктоза г) глюкоза

    16. Як називається необоротне осадження білка?

    а) денатурація в) сатурація

    б) дефекація г) гідратація

    17. Виберіть неправильне твердження

    а) РНК містить залишок дезоксирибози

    б) до складу ДНК входить залишок тиміну

    в) ДНК існує у формі подвійної спіралі

    г) основна функція ДНК — збереження і передача спадкової інформації

    18. Ксантопротеїнова реакція — це взаємодія білка з:

    а) нітратною кислотою

    б) з купрум (ІІ) гідроксидом

    в) зі спиртовим розчином йоду

    г) з розчином калій перманганату

    Категория: 9 клас | Добавил: Evgenij
    Просмотров: 1315 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Робота заступника
    Рідна школа
    Вхід на сайт
    Моє опитування
    Хто завітав на мій сайт?
    Всего ответов: 1606
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Пошук
    Погода сьогодні

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz