Якісна реакція на глюкозу з Купрум (ІІ) гідроксидом
youtube, 1,26
Якісна реакція на ненасичені вуглеводні (етилен) з калій перманганатом
youtube, 0,42
Якісна реакція на бензол з нітратною кислотою
youtube, 1,44
Якісна реакція на толуол з калій перманганатом (у порівнянні з бензолом)
youtube, 1,1
Якісна реакція на галогенопохідні алканів (проба Бельштейна)
youtube, 0,19
Якісна реакція на первинні насичені одноатомні спирти (етанол). Йодоформна реакція.
youtube, 1,17
Якісна реакція на первинні насичені одноатомні спирти (етанол). Реакція з хромовою сумішшю.
youtube, 0,34
Проба Лукаса використовується для визначення будови спирту, а саме належності його до первинних, вторинних чи третинних спиртів. (Для третинних спиртів спостерігається швидке помутніння розчину, для вторинних - через 4-5 хвилин, первинні при кімнатній температурі не реагують)
youtube, 4,18
Якісна реакція на багатоатомні спирти (гліцерин) з чвіжовиготовленим купрум (ІІ) гідроксидом
youtube, 1,26
Якісна реакція на фенол. Взаємодія з ферум (ІІІ) хлоридом
youtube, 0,44
Якісна реакція на ненасичені вуглеводні (етилен) з бромною водою
youtube, 0,46
Якісна реакція на фенол. Взаємодія з бромною водою
youtube, 0,48
Якісна реакція на альдегіди. Взаємодія з купрум (ІІ) гідроксидом
youtube, 1,24
Якісна реакція на альдегіди (і глюкозу). Взаємодія з амоніачним розчином аргентум (І) оксиду (реактив Толленса).
youtube, 1,18
Якісна реакція на глюкозу. Взаємодія з купрум (ІІ) гідроксидом
youtube, 1,26
Якісна реакція на крохмаль. Взаємодія крохмалю з йодом
youtube, 1,07
Дія карбонових кислот (оцтової) на індикатори (метилоранж)
youtube, 0,27
Якісна реакція на мурашину кислоту. Взаємодія з калій перманганатом.
youtube,1,2
Якісна реакція на анілін. Взаємодія аніліну з хлорним вапном
youtube, 0,41
Якісна реакція на білки (до складу яких входять ароматичні амінокислоти). Взаємодія з концентрованю нітратною кислотою. Ксантопротеїнова реакція.
youtube, 0,58
Якісна реакція на білок. Взаємодія з купрум (ІІ) сульфатом та розчином лугу. Біуретова реакція.
youtube, 0,43
Хімічна природа простих білків. Нінгідринова реакція на α-аміногрупу