Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 10.05.2024, 12:49

                                             Cайт вчителя хімії і біології 

                                             Козирєва Євгена Володимировича

Меню сайта
Батькам
Мої захоплення
Друзі сайту
  • Хімія в школі

    Главная » Файлы » Самостійні роботи » 11 клас

    Тема "Поліпептиди. Білки"
    07.02.2016, 19:56

    Тест по темі  «Поліпептиди й білки»

    1.Молекула, побудована із залишків двох амінокислот, називається:

    1)пентапептидом;           2)трипептидом;           3)поліпептидом;            4)дипептидом.

    2.При взаємодії чотирьох молекул амінокислот виділяється молекул води:

    1) одна.                  2)  дві;                 3)  три;                       4)   чотири;

    3.Пептидною (амідною) є група атомів:

    1)-COOH                         2) –NH2                                      3)-CO-NH-                        4)-CONH2

    4.Пептидний зв'язок характерний для:

    1)білків;             2)вуглеводів;            3)жирів;           4)каучуків

    5. УТВОРЕННЯ ПОЛІПЕПТИДІВ ВІДБУВАЄТЬСЯ за ТИПом  РЕАКЦІЇ:

    1)приєднання;           2)поліконденсації;       3)заміщення.      4) полімеризації  

    6. БІЛКИ - ЦЕ:

    1)     штучні волокна;         2)синтетичні волокна;     З)природні високомолекулярні сполуки;

    4) природні низькомолекулярні сполуки.

    7.При денатурації білка руйнується структура:

    1)     первинна;

    2)     вторинна;                      
    3)i вторинна й третинна;

    4)   первинна, вторинна й третинна.

    8. До складу білків не входить:

     

    1)     азот;

    2)     стронцій;

    3)     фосфор;

    4)     сірка.

     

     

    9. Припущення про присутність пептидних груп у білковій молекулі висунув на початку XX століття вчений-біохімік:

     

    1)     А. Данилевський;

    2)     Н. Зінін;

    3)     К. Кирхгоф;

    4)     Н. Клеман.

     

     

    10       . Первинна структура білка відбиває:

    1)     послідовність сполуки амінокислотних
     ланок у поліпептидному ланцюзі; 

    2)      2)просторову конфігурацію поліпептидного
     ланцюга;  

    3)     3) об'єм, форму й взаємне розташування ділянок
     поліпептидного ланцюга;  

    4)       4)асоціацію білкових макромолекул

     

    Варіант 2

     

    1. Реакція утворення пептидного зв’язку  відноситься до реакції

    А) полімеризації

    Б) полікондексації

    В) заміщення          

    Г) сполучення

    12.  Амінокислоти проявляють 

    А) основні властивості

    Б) кислотні властивості

    В)амфотерні властивості

    1. Анілін може   взаємодіяти із 

    А) натрій гідроксидом

    Б) соляна кислота

    В) амінооцтова кислота

    Г) бромна вода

    1. Сума коефіцієнтів в рівнянні CH2NH2 СООН + Са =

    А) 2

    Б) 6

    В) 4

    Г) 3

    1. Здійснити перетворення

    C2H2         C2H4 О           C2H4 О2             CH2 Cl COOH          CH2NH2 COOH

    1. Написати рівняння утворення дипептиду  між амінооцтовою  та α – амінопропановою кислотою
    2.  Який об’єм газу виділиться при взаємодії 92,4 г натрій гідроген карбонату, що містить 10 % домішок з амінопропановою кислотою.
    Категория: 11 клас | Добавил: Evgenij
    Просмотров: 1073 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Робота заступника
    Рідна школа
    Вхід на сайт
    Моє опитування
    Хто завітав на мій сайт?
    Всего ответов: 1606
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Пошук
    Погода сьогодні

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz