Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 09.05.2024, 23:49

                                             Cайт вчителя хімії і біології 

                                             Козирєва Євгена Володимировича

Меню сайта
Батькам
Мої захоплення
Друзі сайту
  • Хімія в школі

    Главная » Файлы » Самостійні роботи » 11 клас

    Тема "Глюкоза і сахароза"
    07.02.2016, 19:50

    Завдання до теми « Властивості глюкози та сахарози»

    ( Завдання 1- 12  оцінюються по 0, 5 бала. Всього – 6 балів)

    1. Вкажіть речовину, що належить до моносахаридів

    А) глюкоза             Б)  сахароза         В)  фруктоза           Г) крохмаль

    2. Вкажіть речовини, що належать до вуглеводів

    А) крохмаль, глюкоза, натрій стеарат                             Б) целюлоза, метанол, фруктоза

    В) сахароза, крохмаль, целюлоза                                      Г)глюкоза, тристеарин, етанол

    3. Вкажіть правильнее твердження « На відміну від глюкози сахароза вступає у реакцію…..

    А) гідролізу     Б) гідратації        В) гідрування   Г) тримеризації

    4. Вкажіть основну сировину для промислового добування сахарози:

                А) соки овочів і фрукти     Б) соняшник та картопля    

                В) злакові культури         Г) цукрові буряки

               5. Вкажіть реагент, за допомогою якого можна відрізнити розчин сахарози від глюкози

    А) бромна вода     Б) вапняна вода        В) аміачна вода    Г) дистильована вода

    6. Вкажіть продукт спиртового бродіння глюкози

    •             ) C6H13OH  + CO2                        Б) CH3OH + CH3-CH(OH)-COOH  
    •             ) C2H5OH + CO2                           Г) C3H7OH + CO

                 7. Вкажіть реагент, який доводить, що глюкоза  виявляє властивості багатоатомних  спиртів

                А) бромна вода                        Б) хлоридна кислота    

                В) купрум(ІІ) гідроксид         Г) амоніачний розчин оксиду аргентума

                8. Вкажіть суму коефіцієнтів у рівнянні реакції повного окиснення глюкози

                А) 12              Б) 18                   В) 19                  Г) 20

                9.Вкажіть кінцеві продукти гідролізу сахарози

                А) лактоза і глюкоза           Б) фруктоза і мальтоза  

                В) глюкоза і фруктоза        Г) фруктоза і крохмаль

                10. Вкажіть назву вуглеводів, що не піддаються гідролізу

                А) полісахариди           Б) дисахариди   

                В)  моносахариди         Г) трисахариди

               11. Вкажіть формулу продукту момлочнокислого бродіння глюкози

    •             )   CН3 СОOH                            Б) CH3-CH(OH)-COOH  

                В) CН3 СH2OH                            Г) C3H8O3

               12. Вкажіть значення відносної молекулярної маси сахарози

                А) 342             Б) 276                   В) 180                 Г) 120

     

    Завдання 13- 14 оцінюються по 3 бали. Всього 6 балів

     

            13. Здійснити перетворення

    Вуглекислий газ               глюкоза                 глюконова кислота

                                        Молочна кислота

        Сахароза                                    сорбіт               етанол 

           

    14. Яка маса осаду утворюється при взаємодії 100 г 20 %-ного розчину глюкози з аміачним розчином арґентум (І) оксиду, якщо вихід продукту складає 70 %?             

                                                                 

    Категория: 11 клас | Добавил: Evgenij
    Просмотров: 1143 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Робота заступника
    Рідна школа
    Вхід на сайт
    Моє опитування
    Хто завітав на мій сайт?
    Всего ответов: 1606
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Пошук
    Погода сьогодні

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz