Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 26.04.2024, 01:32

                                             Cайт вчителя хімії і біології 

                                             Козирєва Євгена Володимировича

Меню сайта
Батькам
Мої захоплення
Друзі сайту
  • Хімія в школі

    Главная » Файлы » Цікаві факти » Про органічні речовини

    Цікаві факти про жири
    08.03.2016, 20:56

    Цікаві факти про жири

    У харчуванні жири становлять приблизно 44 відсотки. Рекомендації про правильну дієту радять, щоб цей показник не перевищував 30 відсотків від загального обсягу калорій, а 25 відсотків було-б ще краще.

    Ваше споживання жирів має схиляться до поліненасичених і мононенасищенним жирам з максимальною кількістю насичених жирів НЕ більше 10 відсотків або менше, від тих загальних 25 відсотків жирів.

    Щоб зменшити жирність при приготуванні омлету, прибирайте жовток кожного другого яйця, це зменшить жири і рівень холестерину, а ви навіть не відчуєте різницю. 
    Бавовняна олія на 25 відсотків складається з насичених жирів і не найкраще для використання. 
    Соєва олія змінює смак при тривалому зберіганні, через зміни рівнів ліноленової кислоти яку вона містить. 
    Шістдесят чотири відсотки калорій одержуваних при споживанні ікри, від жирів. 
    Вершкове масло вбирає запахи холодильника, тому його слід зберігати в закритому контейнері. 
    Вершкове масло, зберігається в холодильнику всього два тижні. Якщо вам необхідно зберегти його на більш тривалий час, зберігайте в холодильнику. 
    Вісім унцій картопляних чіпсів дорівнює споживанню від 12 до 20 чайних ложок жиру. 
    Спробуйте використовувати воду замість жирів в деяких рецептах. Вірно що з жирів робить заправки, і т.п., смак стає рівним, але якщо ви змішайте воду з борошном, з кукурудзяним крохмалем (кукурудзяна мука) або картопляним крохмалем то це збереже вас від зайвих калорій. 
    Масла слід зберігати в темних контейнерах і зберігати в темному, прохолодному місці, щоб зменшити ризик виникнення прогорклости. 
    Коли з плодів ріжкового дерева роблять цукерки, додають жир для текстури, що робить рівень жирів близьким до рівня справжнього шоколаду. Насправді, масло какао використовується у виробництві шоколаду на 60 відсотків насичені жири, тоді як жир в цукерках з плодів ріжкового дерева, в більшості випадків, на 85 відсотків насичені жири. 
    Використання не прігарающей посуду і спрейев рослинних масел знизить споживання жиру . 
    Ніколи не їжте заправку для салату або салат на майонезній основі до тих пір поки ви не будете впевнені в тому що вони були в охолодженому вигляді до моменту коли ви готові їх з'їсти.


    Нехтування цим є винуватцем тисячі випадків харчового отруєння, щорічно. 
    Масла, що відносяться до риби, більш корисні ніж відносяться до м'яса. Риба містить високий відсоток омега жирних кислот. 
    Будь маргарин містить кокосове або пальмове масло буде мати дуже високий рівень вмісту насичених жирів. На етикетках тепер їх називають тропічні олії (масла тропічних рослин). 
    У наших продуктах продовжують з'являтися нові замінники жирів. Не забувайте що вони все одно синтетичного виробництва, а не натуральний продукт. Вони не повинні розглядатися як панацея для заміни жирів в нашій дієті. 
    Найкраще вершкове масло виробляється з солодких вершків класу АА. 
    Унція насіння (соняшнику) містить 160 калорій і не вважається дієтичною піщейзакуской. 
    Буріто заправлене сметаною і гуакамоле (соус з пюре авокадо, томатів зі спеціями і майонезом) може містити до 1000 калорій і 59 відсотків жирності. 
    Дослідження показали, що стеаринова кислота, один з насичених жирів, надає мале вплив на підвищення рівня холестерину. 
    Нове арахісове масло зниженої жирності має таку ж кількість калорій на порцію, скільки і звичайне, приблизно 190 калорій на порцію, замість жиру були додані підсолоджувачі. 
    Коли ви зберігаєте деякі масла в холодильнику вони можуть стати туманними (непрозорими, світла муть), це відбувається через утворення нешкідливих кристалів. Виробники іноді охолоджують масла, до випуску на продаж, і прибирають ці кристали в процесі під назвою "winterizing" (пристосовування до зимових умов). Тепер ці масла залишатимуться прозорими при охолодженні. 
    Свинячий жир має великі кристали, тоді як вершкове масло маленького розміру. Це сильно залежить від текстури жиру і це можна контролювати під час обробки. Розміри кристалів можна змінювати шляхом збовтування (тряски) масла, під час його охолодження. 
    Дослідження показали, що люди на дієті сумую по жиру більше ніж по солодкому. 
    Люди на дієті з високим вмістом жирів більш схильні до раку товстої кишки , раку простати або раку грудей. Дослідження в майбутньому можуть показати, що також це робить згубний дію на імунну систему.

    Категория: Про органічні речовини | Добавил: Evgenij
    Просмотров: 6835 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 1.0/3
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Робота заступника
    Рідна школа
    Вхід на сайт
    Моє опитування
    Хто завітав на мій сайт?
    Всего ответов: 1605
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Пошук
    Погода сьогодні

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz